Installatie, reiniging en/of onderhoud nodig aan jouw vetkanalen?

Vetkanalen installaties, reiniging en onderhoud van Horeca Service Brabant

Hygiëne is voor jouw bedrijf logischerwijs van essentieel belang. Het reinigen van de vetkanalen met enige regelmaat is met name belangrijk, doordat de werkomgeving op deze manier schoon en veilig blijft. Vet is een brandstof met een laag vlampunt en hierdoor vrij ontvlambaar.

Horeca ondernemingen staan onder scherp toezicht bij het NVWA. Het NVWA heeft als kerntaak het toezicht houden op de naleving van de wetten en voorschriften. Deze inspecties zijn gericht op verbetering omtrent de hygiëne in de horecasector. Het NVWA is risicogericht en heeft als belang dat ongevallen vermeden worden. Dit belang is mede in jou voordeel waardoor het belangrijk is dat er voldaan wordt aan de criteria van het NVWA. Daarnaast wil je als bedrijf voorkomen dat je onder verscherpt toezicht komt te staan.

Horeca Service Brabant B.V. zorgt voor een brandschoon eindresultaat middels een deskundige reiniging van de vetkanalen. Een preventieve reiniging voorkomt vermijdelijke gevolgen van slecht onderhoud. Zoals al eerder besproken valt brandgevaar hieronder, vanwege dit hoge risico eisen veel verzekeringsmaatschappijen in hun polisvoorwaarden ook een jaarlijkse reiniging. Slecht onderhoud kan ook gevolgen hebben voor de werking en levensduur van de apparatuur. Zuigkracht kan wezenlijk achteruit gaan en er ontstaat een verhoogd risico op de verspreiding van bacteriën, schimmels en virussen. Daarnaast kan een goed onderhouden kanaal energiebesparend zijn. De zuigkracht van schone kanalen werkt namelijk optimaal, waardoor de zuivering van de lucht hierdoor minder energievretend is dan bij een vervuild apparaat.

Foto's van vetkanalen door Horeca Service Brabant B.V.